Φτιάξε το πιο εύκολο και νόστιμο πέστο για τη μακαρονάδα και όχι μόνο!

11:53 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φτιάξε το πιο εύκολο και νόστιμο πέστο για τη μακαρονάδα και όχι μόνο!

Ονειρεύεσαι μια πεντανόστιμη, αρωματική και γρήγορη στην προετοιμασία της σάλτσα που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους του δείπνου σου;

Τότε προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις της ιταλικής κουζίνας και πιο συγκεκριμένα, στη σάλτσα «πέστο» που αποτελεί μια εξαιρετική νότα στο πιάτο. Το όνομα της

προέρχεται από τον ίδιο τον τρόπο που αυτή παρασκευάζεται, τη μέθοδο δηλαδή που ακολουθούν οι Ιταλοί.

«Πέστο» λοιπόν σημαίνει στα ιταλικά συνθλίβω/ πολτοποιώ και πράγματι, τα συστατικά της σάλτσας αυτής «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο γουδί με ξύλινο γουδοχέρι. Η πιο δημοφιλής εκδοχή της σάλτσας αυτής είναι το «Pesto Genovese», που περιέχει φύλλα του βασιλικού, σκόρδο, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και τυρί Pecorino Sardo, ωστόσο αν κανείς αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη μπορεί να δημιουργήσει πολλές παραλλαγές αντλώντας έμπνευση από τους συνδυασμούς των υλικών, ακόμη και να χρησιμοποιήσει τη σάλτσα αυτή και πέρα από τα ζυμαρικά, σε νιόκι πατάτας, στις μπρουσκέτες ή ακόμα και ως ντιπ.

Εμείς αυτή τη φορά σας δείχνουμε μια εύκολη συνταγή -παραλλαγή για πέστο με δυνατό και πλούσιο άρωμα.

Το πιο εύκολο και γρήγορο πέστο για τη μακαρονάδα (και όχι μόνο!) στο bovary.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ